V Piešťanoch očakávajú rodákov z celého sveta

23.04.2013 Piešťany

Piešťany 23. apríla (TASR) - Rok 2013 je významným medzníkom v histórii Piešťan. Mesto si v tomto roku pripomína 900. výročie prvej písomnej zmienky o Piešťanoch v Zoborskej listine. K tomuto významnému jubileu pripravuje samospráva viacero podujatí. TASR informovala vedúca kancelárie primátora Piešťan Drahomíra Moretová.

"Budú to jednak kultúrne programy, výstavy, športové aktivity, súťaže, ale aj stretnutia. Jedným z nich bude aj stretnutie Piešťancov žijúcich vo svete. Svoju účasť už potvrdili viacerí z rôznych kútov sveta," pokračovala.

Účastníci osláv si budú môcť pozrieť aj film o budovateľovi kúpeľov Ľudovítovi Winterovi. Naskytne sa dokonca aj príležitosť stretnúť sa s potomkami Winterovcov. Môžu si zalistovať v kronike Piešťan, ale aj zabaviť sa a popozerať si nové miesta.

Hlavný program osláv je pripravený na dni 30. mája až 2. júna. "Stretnutie Piešťancov zo sveta bude 31. mája v kultúrno-spoločenskom centre Fontána. Pre hostí je pripravený pestrý program vrátane vystúpenia folklórneho súboru Slnečnica či ochutnávky piešťanských špecialít". Prvý jún sa ponesie v znamení otvorenia letnej kúpeľnej sezóny. Počas celého dňa sa na rôznych miestach budú konať rôzne podujatia pre všetky vekové kategórie.

"V nedeľu 2. júna si slávnostnou svätou omšou pripomenieme nielen jubileum Piešťan, ale aj 1150. výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda na Slovensko. Pripravený je i ďalší program," ozrejmila Moretová.
 

Vyberte región